Overnattingstur til Høgevarde

4.-6.10.2019 

Ryggsekken arrangerte overnattingstur til den nye DNT-hytta på Høgevarde.

Vi var totalt 12 deltakere. Vi reiste fra Oslo i 4 biler fredag, alle kjørte til Tempelseter. Derfra er det ca. 6 kilometer til Høgevarde. Den første bilen med

4 personer startet fra Oslo 13.00, startet å gå fra Tempelseter ca.15.30 og var framme på hytta ca 19.30. De andre var først framme på Tempelseter ca 19.00, dvs. da det begynte å bli mørkt. 4 personer valgte å gå inn til hytta i mørke på eget ansvar og var framme ca 22.30, de andre valgte å returnere til Eggedal og overnatte på Eggedal Borgerstuer, før de gikk inn til hytta neste formiddag. 

Turen fra Tempelseter til Høgevarde er bare 5-6 kilometer, men det er ca 400 meter stigning til Høgevarde og det var delvis mye snø. Det var ikke enkelt å finne riktig sti, særlig ikke for de første som gikk fredag.
Lørdag gikk de som hadde overnattet til «Ranten», ca 6 kilometer, men ca. 4 timer pga ca 200 meter stigning og mye snø.
Søndag returnerte alle til Tempelseter, noen via Høgevarde, totalt ca 5. kilometer, ca 2.5 time. Bortsett fra snødybden var det fantastisk vær, sol og vindstille alle  dagene.
Selve hytta var flott. Vi hadde 2. etasje for oss selv med soveplass til nesten alle og eget kjøkken. Hytta er ubetjent så vi hadde med oss mat selv, dels privat mat til frokost/lunsj dels felles mat til middag m.m.