La Bella Italia.

Den italienske språksekken har vært på tur i Italia. Vi besøkte mange musèer, bildende kunst og skulpturer, spesielt vakkert i marmor. Det meste fra sen middelalder, renessansen. Trivelig uke. Foto: Ragna,Sissel.

Språksekken har vært i Italia, 22.- 29.april. 

Vi landet i Milano og besøkte byene Mantova, Verona og Padova. Våren var i ferd med å gå over til sommer, vi hadde solrike dager, noen regnbyger. Vi vekslet mellom hotell, leilighet og Bed & Breakfast.
Alle byene har en rik kulturhistorie . For oss fra Norge ble det et spørsmål om å velge.


Mantovas historie skriver seg tilbake til etruskerne. Bare å gå gatelangs er en opplevelse. Vi valgte Palazzo di Tè og Palazzo Ducale. Vi brukte tog fra by til by, hyppige avganger. Verona skriver seg tilbake til førhistorisk tid. Mest kjent her er Arena, et gigantisk friluftsteater fra romertiden. I nærheten står Dante på sokkel. Operasesongen hadde dessverre ikke startet,den strekker seg fra slutten av juni til begynnelsen av september. I Verona fikk vi være med på et blomstermarked. Italierne er flinke med blomster, i hagen eller i potter og kasser.


Til slutt tre dager i Padova. Her besøkte vi flere kirker, vakre. Vi var nå kommet til lørdag, i Italia som i Norge er det dag for brylluper. Vi kunne beskue to av brudeparene, stor applaus fra gjestene. Byen har en botanisk hage, stort artsmangfold, vannliljene sto i fullt flor. Vi hadde gleden av å nyte italienske menyer, både lokale og nasjonale. Cafè Pedrocchi var verd et besøk, tre ulike rom preget av de italienske fargene, rødt ,grønt og hvitt. Det ble en uke rik på opplevelser som vi må bearbeide i noen tid. Hjemturen gikk fra Venezia. Vi hadde vært framsynt og valgt et ikke-streikende transportselskap.


Fins noen i Ryggsekken som er litt øvet i italiensk og ønsker å bli med , er det bare å ta kontakt. Vi møtes ca en gang i måneden.S.