Fottur i Tafjordfjella

Turledere Cheryl og Birgitte. Rapportskriver er Knut

Juli 2019/ Knut

Det var 6 deltakere på turen. 5 kvinner og en mann

Dag 1 - Tunga - Pyttbua 10 km

Dag 2 - Pyttbua-Reindalseter 18 km

Dag 3 - Reindalseter - Veltdalshytta 12 km

Dag 4 - Veltdalshytta - Fieldfarehytta 4 km

Dag 5 - Veltdalshytta - Pyttbua 13 km

Dag 6 - Pyttbua - Tunga 10 km

På dag 4 valgte tre av deltakerne en litt annen rute og tok en topptur opp på Karitinden, hele 1982m. 

Høyder over havet:
Pyttbua 1160, Reindalseter 720, Veltdalshytta 1180,  Karitinden 1982.
Generelt:
Dag 1 er kjøring fra Oslo via Dombås til Brøste/ Tunga for parkering (400 km), og vandring inn til Pyttbua, og dag 5 er motsatt vei.
Ant.km er avrundet til nærmeste km, alle meter er avrundet til nærmeste 10m, og ant.timer er total gangtid inkl. alle pauser og avrundet til nærmeste kvarter.
Pyttbua og Veltdalshytta er DNT selvbetjeningshytter, og Reindalseter er DNT-betjente hytter med servering. Middag dag 1 på Pyttbua måtte jo bare bli Joika-kaker, på Rendalshytta fikk vi bacalao fra ungarske kokker (herlig!), på Veltdalshytta valgte vi jegergryte med flere skinkebokser oppi, og dag 4 på Pyttbua ble det bacalao på tre av oss og lapskaus med erter på de tre andre.
Frokosten og niste ble litt individuell på oss alle, men det ble mye havregrøt til frokost.

Det var mange snøfonner å passere, og snøen var stedvis bløt, så det det ble en del gjennomslag. Da kan det være en fordel å gå med på gamasjer, som noe av oss gjorde. På dag 2 måtte forsere opp en bratt snøfonn (ca 200m), men heldigvis var det lagt opp et tau vi kunne holde oss i. På dag 3 gikk vi inn- og oppover den imponerende ville og vakre Veltdalen. Så var det noen broer å passere og det går jo helt greit. Verre var det med de mange elver og stryk om måtte steingåes, men det gikk bra, uten at noen hadde de store plumpene.


En herlig tur i et fantastisk terreng sammen med sporty og hyggelige turvenninner, en 5-dagers tur med mest av sol og shorts. Takk til
Birgitte og Cheryl som tok ansvaret for å arrangere denne turen.