Aktivitetsprogram for mars og april 2018

Aktivitetsprogram for mars og april 2018

Se de oppsatte arrangementene våre her for mars og april. Vi viser kontaktperson, men ikke kontaktinformasjon og klokkeslett. Bli medlem, så får du tilgang til medlemsidene våre og dermed full informasjon.

Torsdag 1. mars

Nasjonalbiblioteket, Solli plass, inviterer til samtale mellom Gerd Brantenberg, Tove Nilsen m.fl. om temaer fra den norske litteraturen på 1970-tallet, en tid hvor også feministiske tenkere som Simone de Beauvoir, Suzanne Brøgger o.a. fikk gjennomslag i Norge. Musikalske innslag ved Amtmandens døtre, som du kanskje husker fra den tiden. Kontaktpersoner: Anne.

Lørdag 3. mars

Årsmøte i Ryggsekken tur- og aktivitetsklubb.

Oppsal Samfunnshus, Vetlandsveien 99.

Saksliste:

1. Godkjenning av innkallingen

2. Valg av dirigent, referent, tellekorps og 2 til å underskrive protokollen

3. Styrets og gruppenes beretninger.

4. Innkomne forslag.

5. Regnskap for 2017

6. Kontingent 2018. Det foreslås ingen endringer.

7. Budsjett for 2018

8. Valg

Det blir servert kaffe og kake.

Lørdag 3. mars

Årsmøtefest etter årsmøtet,

Årsmøtet starter kl 17.00 og vi regner med at det er slutt ca. kl. 20.00, da rydder vi salen og finner frem danseskoene.

Vi serverer reker med tilbehør, ta med drikke selv.

Innbetaling av kr. 150 til Jens 

Husk å merke innbetalingen med ditt navn.

NB:Det er ikke påmelding til årsmøtet. Det er festen etterpå som koster kr 150 og som behøver påmelding pga matinnkjøp. Håper både gamle og nye medlemmer har anledning til å bli igjen etter årsmøtet for å bli bedre kjent og kanskje svinge seg litt.

Mandag 5. mars

Nasjonalbiblioteket, Solli plass. Temaet er "Hva er det som til alle tider har gjort antikken så attraktiv?" Idéhistoriker Christine Amadou i samtale med journalist Christian Borch og arkeolog Rasmus Brandt. Bill. kr 100 selges "i døren". 
Kontaktperson: Anne.

Søndag 11.mars

Skitur i Østmarka. I håp om at snøen fortsatt ligger, og skiløypene i Østmarka er i god stand, går vi en god tur (ca. 15 km) i lett terreng. Oppmøte ved skileikområdet ved Skullerudstua. Til Skullerud går flere busser og T-bane nr. 3. Retur med buss fra Krokhol. Turen tilpasses bussruten (buss 550). Påmelding til Turid .
Om skiføret svikter, kan det bli en alternativ tur til fots. Nærmere informasjon blir gitt i ukesbrevet.

Lørdag 17. mars

Skitur til Kikut. Oppmøte ved den store parkeringsplassen ved Elveli, nedenfor Sørkedalen skole. Vi går Heikampveien, via Tjuvdalen og Østre Fyllingen til Kikutstua og tar lunsj der. Retur samme vei, evt alternativ returvei for de som ønsker det. Vi satser på avgang skituren ved Elveli. Tur lengde ca 2x12km. Turleder: Jens 

Lørdag 17. mars

Bowling på Oslo Bar & Bowling, Torggt. 16, gamle Torggata bad.

Har bestilt 2 baner dvs. max 12 pers. minst 5 personer for at dette skal bli noe av. Vi møtes utenfor. Pris pr. bane kr. 650,- + sko kr. 25,-.

Påmelding til Gerd.

Søndag 18. mars

 

Dansesekken inviterer til å danse på søndagsdanshos Kom og Dans. Det danses swing og bugg I hovedsalen og salsa I sidesalen. Dansen begynner kl 19. Vi møtes ved inngangen. Sted: Sofienbergsenteret, Helgesens gate 62.  Kontaktperson Bente.

Mandag 19. mars

Ryggsekkens minigolfentusiaster - gamle og nye - møtes til innendørs minigolf. "Oslo Camping" i Møllergata 12 med 18 hulls bane. Hvem vinner denne gangen? Puben serverer alle slags drikkevarer, men maten er begrenset til varm toast. Påmelding til Jorun eller Liss 

Tirsdag 20. mars

Opera på Underwater pub, Dalsbergstien 4 på St. Hanshaugen. Profesjonelle operasangere underholder i en hyggelig atmosfære. Mulig å spise her. Det starter ca. kl. 20. Vi kan ikke bestille bord. Gi gjerne beskjed om du kommer.
Kontaktperson Nina 

Onsdag 21. mars

Litteraturhuset, "Humanitet i teknologiens tid". Forfatter Øyvind Rimbereid m.fl. tar opp spørsmål som: Hva skjer med det menneskelige og ekte med stadig mer teknologistyrt omsorg? Bill. kr 90. Kontaktperson: Anne 

Påske, 25.mars- 02.april

 

Påske på Geilo

Bli med på påsketur. Hytta er ei luksushytte med eget svømmebasseng. Hytta har 15 soverom m/eget bad.

Fine forhold for både langrenn og alpint.  Du kan velge om du vil være med på første del 25. mars til 29.mars eller siste del 29.mars til 2.april. Du kan også velge hele påsken. Eksempel: blir vi 40 personer totalt (20 på hver del) blir leieprisen 2200,- pr person pluss mat og reise. Blir vi flere så går leieprisen ned. Alt til selvkost.

Reise: enten med privat bil (samkjøring) eller tog.

Forskudd kr 2000,- betales ved påmelding. Kun sikker plass ved betaling av forskudd. Viktig å ha reiseforsikring. Påmeldingsfristen har gått ut, men det er fortsatt ledige plasser. Informasjon /påmelding til Tor Arne.

Tirsdag 3. april

Kinokveld. Informasjon om hvilken film og kino sendes ut i ukebrevet for den uken. Vi anbefaler at du kjøper billett på forhånd. Vi planlegger å gå et sted for et glass etter kinoen.
Kontaktperson Nina 

Informasjon om hvilken film og kino sendes ut i ukebrevet for den aktuelle uken. Vi anbefaler at du kjøper billett på forhånd. Vi planlegger å gå et sted for et glass etter kinoen.
Kontaktperson Nina

Søndag 8. april

Skitur fra Skansebakken til Søndre Heggelivann (Krokskogen)

Vi møtes ved bussholdeplassen på Skansebakken. Vi satser på at det fortsatt er snø igjen i løypa som går på ubrøytet/preparert skogsbilvei. Mye oppover fra Lysedammene til platået med Søndre Heggelivann. Tilsvarende like mye nedover tilbake via Storebekkhytta til utgangspunktet. Rast utendørs ved Søndre Heggelivann (ta med mat og drikke). Turens lengde er ca. 20 km. Antatt varighet 4 – 5 timer. Kontakt/påmelding til turleder Bernt 

Fredag 13. april

Filmkveld hos Marit . Vi ser en indisk kvalitetsfilm. Pizza blir servert for selvkost. Påmelding senest dagen før.

Lørdag 14. april

Bli med påskitur fra Frognerseteren over Skjennungsstua(rast) til Sognsvann eller Gaustad. Oppmøte Frognerseteren T-banestasjon Hunder er velkomne på denne turen. Er du ny i Ryggsekken er dette en fin anledning til å bli kjent. Send en sms dersom du har lyst til å bli med.

Hilsen Jorun

Ps. Forbehold om bra nok snøforhold.

Lørdag 14. april

 

Bakkejazz. Swing og andre jazztoner på Bakkekroen, Smestadkrysset, kl. 15.00-18.00. Mulig å spise her. Det blir "kollekt" etter konserten, så ta med noen kontanter. Gi beskjed om du kommer innen fredag

Merete

Tirsdag 17. april

Tverrfaglig forum på Blindern, universitetsbiblioteket, Georg Sverdrups hus nær Blindernveien. Markus Paus med ensemble gir oss: "En hellig, alminnelig lek". Andre Bjerkes poesitonesatt med musikk i skjæringspunktet mellom samtidsmusikk og visetradisjon. Bjerke har 100-årsjubileet i 2018. Gratis arrangement. 

Kontaktperson Nina 

Lørdag 21. april

Vi tar en vårtur langs Alna - Oslos lengste elv. Vi møtes på Grorud T-banestasjon,  og følger turveier og stier ned til Kværnerbyen, hvor turen ender - ca. 15 km. Underveis finner vi steder å hvile og å innta medbrakt mat og drikke. Det er også mulighet til å "hoppe av" underveis.
Påmelding til Turid 

OBS!. Endret dato fra 22/4-15/4. Ny dato er søndag 15. april

Dansesekken inviterer til å danse på søndagsdanshos Kom og Dans. Det danses swing og bugg i hovedsalen og salsa i sidesalen.  Dansen begynner kl 19. Vi møtes ved inngangen. Sted: Sofienbergsenteret, Helgesens gate 62.  Kontaktperson Bent

 

Turer og aktiviteter som kommer:

St. Hans, 22. - 24. juni

St.Hanshelgen På Langøyene 22.-24.JUNI

Ryggsekken arrangerer St. Hans på Langøyene – i år som i fjor.

Vi var ca. 50 stykker på St. Hansfeiring 23.juni i fjor og regner optimistisk med omtrent samme antall i år. Det blir grilling, bål og musikk - som i fjor.

Vi fortsetter med padling. Det blir felles kajakkturer 23.-24.juni, de som vil være med leier kajakker på nettet direkte fra DNT (Det kreves våttkort for å leie).

Det er ca. 20 overnattingsplasser i DNT-hytta på Langøyene - og også mulig å telte. 

Mer informasjon om program, pris og påmeldingsfrist for St.Hans-feiring kommer senere.

Hilsen arrangementskomiteen v. Liss

16.– 25. juli

SOMMERTUREN 2018

Turen 2018 fortsetter der vi startet i fjor, men denne gangen følger vi kystriksveien videre nordover. 

Du kan velge om du vil være med i bil fra Oslo  eller ta fly/tog til Steinkjer eller Mosjøen hvor vi alle møtes.

Vi vil besøke øya Lovund - Kystriksveien til Bodø - videre til Værøy - Lofoten - Senjahopen - Vi vil komme til Tromsø 25.07 - Videre til Steigen - Mosjøen/Steinkjer.

 Som i fjor leier vi en minibuss fra Steinkjer. Du kan velge om du vil hoppe av i Tromsø og fly hjem derfra eller bli med bilen til Mosjøen /Steinkjer hvor vi være Lørdag 

Vi skal gå turer, toppturer, og som i fjor prøve å leie oss båt og overnatte på en øy. Turene blir lagt opp til at man skal kunne gå opp uten klatring eller luftige stier. Vi leier oss inn på hytter el.

ØNSKER BÅDE NYE OG GAMLE MEDLEMMER VELKOMMEN TIL EN HYGGELIG OG OPPLEVELSESRIK TUR!